Style insider: Leighton Meester

Vandaag wijd ik een post aan Leighton Meester. Voor velen is de actrice een bekend gezicht, ze brak gigantisch door in de rol van Blair Waldorf in de hitserie Gossip Girl (die helaas na zes mooie seizoenen werd gecancelled, maar dat even terzijde). One hit wonder? Leighton bewijst dat ze dat niet is. Maak kennis met dit supertalent!

Today I dedicate a post to Leighton Meester. For many, the actress has a familiar face, she became famous by playing the role of Blair Waldorf in the hit series Gossip Girl (which unfortunately was canceled after six beautiful seasons but let’s put that aside for a second). Is she a one hit wonder? Leighton proves she is not. Meet this super talent!

Acteren en zingen
De 27-jarige Leighton is een rijzende ster binnen Hollywood. Ze acteerde in diverse films waaronder The Roommate en Monte Carlo, maar ze is het meest bekend door haar rol als de snobistische Blair Waldorf. Toen de show werd gecancelled, bleek het doek niet definitief voor Leighton te vallen. Naast acteren, kan ze namelijk ook ontzettend goed zingen! In de film Country Stong, waarin ze samen met Gwyneth Paltrown acteert laat Leighton zien wat voor zangkwaliteiten ze in huis heeft. Het wachten is nu op een album, maar dat zal vast niet lang meer op zich laten wachten!

Acting and singing
The 27-year-old Leighton is a rising star in Hollywood. She acted in several movies including The Roommate and Monte Carlo, but she is best known for her role as Blair Waldorf. When the show was canceled, Leighton didn’t waste any time. Besides acting, she is also a very good singer! In the film Country Stong, which she and Gwyneth Paltrown acts together, Leighton shows off her singing skills. Let’s hope there is a album in the making. But something tells me, it won’t be long before she will drop that off!

Stijl & Beauty
De Amerikaanse actrice heeft een behoorlijk goed stijlgevoel. Niet gek natuurlijk, als je door de stylist van Gossip Girl (Eric Daman) jarenlang dag in dag uit in de mooiste (designer) setjes wordt gehesen! Maar ook buiten de set verschijnt Leighton zowel op de rode loper als daarbuiten in goed gestylde outfits. “Ik houd van diversiviteit als het aankomt op mijn stijl. Ik wissel graag af, van casual naar bijvoorbeeld klassiek,” vertelde de actrice in een interview met de Britse Vogue. Ze is vooral fan van Britse designers. Haar eigen stijliconen zijn actrices Cate Blachett, Helen Mirren en Audrey Hepburn. De Zweedse mode webwinkel Nelly.com klopte bij Leighton aan voor een samenwerking. Zo werd ze begin 2014 het gezicht voor de nieuwe campagne van het merk en stelde ze haar eigen collectie aan items samen. Sinds 2013 is ze ook nog eens het gezicht voor beautymerk Biotherm.

LeightonM
Bron foto.

LeightonNelly
Bron foto.

Style & Beauty
The American actress has a pretty good sense of style. It’s a given since she could wear the most beautiful (designer) pieces! Gossip Girl’s stylist (Eric Daman) dressed Leighton for years in the most stunning creations. But both on the red carpet and beyond she always looked the part in sophisticated outfits. “I really like to be able to have variety and to try different things – that’s the beauty of fashion,” the actress said  in an interview with U.K. Vogue. She’s quite a fan of UK fashion talent base.. Her own style icons are actresses Cate Blachett, Helen Mirren and Audrey Hepburn. Swedish fashion webshop Nelly.com knocked at Leighton for a collaboration. They were the beginning of 2014 the face of the new campaign of the brand and she introduced her own collection of items together. Since 2013 she’s also the face for beauty brand Biotherm, as their global ambassador. 

LeightonStreet

LeightonStyle
Bron foto.

Privéleven

Leighton vormt een stelletje met niemand minder dan acteur Adam Brody. Zijn doorbraak kwam ook door een rol in een grote serie, namelijk de rol van Seth Cohen in de hitserie The O.C. Grappig detail: de producers van de serie The O.C. hebben ook Gossip Girl geproduceerd. Adam en Leighton leerden elkaar kennen op de set van de film The Oranges, waarin ze beiden een rol vertolkten. In 2013 verloofden ze zich en in februari van dit jaar gaf het stel elkaar het ja-woord. Cute!

AdamLeigh
Bron foto – Photo by Andrew H. Walker

Private Life
Leighton is a bunch with none other than actor Adam Brody. His breakthrough also came when he appeared in a hit series, he played the role of Seth Cohen in the hit series The O.C. Funny detail: the producers of the series The O.C., also produced Gossip Girl a few years later. Adam and Leighton met each other on the set of the movie The Oranges, where they both played a part. In 2013 she got engaged and in February this year the couple got happily married. Cute!

LiefsSig